Make your own free website on Tripod.com

 

english
greek

.ESPLENDOR GEOMETRICO-Live in Utrecht (CD-GEOMETRIC GR17).

                 Το CD αυτό αποτελεί μια πρόσφατη επανέκδοση LP του 1989 που ηχογραφήθηκε ζωντανά στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 25/11/89 στο πολιτιστικό κέντρο ΕΚΚΟ. Είναι ευχάριστο λοιπόν που δίνεται η ευκαιρία να έχουμε ξανά πρόσβαση σε αυτό το δυσεύρετο LP . Προερχόμενο από τους ιδρυτές του rhythm-noise minimal ήχου που από το 1980,με τις πάμπολλες εκδόσεις τους έχουν δημιουργήσει παγκοσμίως ένα χορευτικά θερμό κοινό για την μουσική τους.    Και αυτό το live ξεφεύγει από το τυπικό live-hits compilation που συνηθίζεται στη δισκογραφία σήμερα , μιας και περιλαμβάνει κομμάτια που προηγούνται των studio version καθώς και κάποια μιξαρισμενα ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση.    Ο ήχος προέρχεται από μια έντονη δημιμιουργικη περίοδο των E.G. διατηρώντας όλα τα noise περάσματα και την δύναμη που διακρίνει την μουσική τους πορεία . Το percussion για μια ακόμη φορα είναι εκπληκτικό . Τα κομμάτια είναι 11 με το 1 και το 11 να ξεχωρίζουν διακριτικά για τις techno εκλάμψεις τους χωρίς όμως να παύει και το υπόλοιπο CD να είναι ιδιαίτερα ρυθμικό με τον μοναδικό τρόπο των E.G. που μόνο αυτοί ξέρουν να κατασκευάζουν. Το κομμάτι 5 δεν είναι το Trans-umma όπως αναφέρεται αλλά μια ακόμη έκδοση του Rotor.   Αποτελεί μια διαχρονική παραγωγή με ήχο και ρυθμό που κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα έκανε ώριμα βήματα εκείνη την εποχή.

.CONVERTER-Shock Front (CD-AntZen Act83).

                Για μια ακόμη φορά ο κύριος  S.ALT ιδιοκτήτης της Ant Zen μας εκπλήσσει με τον «καλλιτεχνικό του πόλεμο» στον οποίο υπόκειται σχεδόν κάθε σχήμα που ηχογραφεί στα πλαίσια της (και ευτυχώς όχι μόνο).Έτσι λοιπόν το πρώτο CD CONVERTER είναι πακεταρισμένο σε ένα jewelcase το οποίο αντί να περιέχει την κλασική «χαρτουρα» εσωκλείει δυο μεταλλικές πλάκες, με αποτέλεσμα το CD να έχει αυξημένο βάρος.

                Ο ήχος του CD έχει σαφώς κάτι από την συσκευασία. Είναι εκπληκτικά βαρύς με ιδιαίτερο βάθος  και εξαιρετική παραγωγή. Ξεχωρίζουν το Conqueror, Shock Front, Coma, Denogginizer και Sadist.Τα περισσότερα κομμάτια έχουν αργή εξέλιξη η οποία φτάνει και σε χορευτικές εκλάμψεις κάποιες φορές. Σίγουρα οι Converter αποτελούν  ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα στα πλαίσια της AntZen η οποία   προσανατολιζεται ολο και περισοτερο προς το rhythm-noise ήχο  που τείνει να γίνει η αφορμή ο ήχος αυτός να γίνει ευρύτερα γνωστός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.(Μην ψάχνεται άδικα για copyrights).

.TORSION-Jackson’s private zoo(12” HYMEN 017).

                 Μια επανέκδοση υλικού το οποίο είχε ηχογραφηθεί κατά την περίοδο 1995-96 από τους κύριους J.N.Sellekaers (Xingu Hill) και Oliver Moreau (Imminent Starvation), αποτελεί το συγκεκριμένο 12’’.

Στην πλευρά με τις πληροφορίες η οποία περιλαμβάνει (2) κομμάτια έχουμε κάποια ελαφρά breaks τα οποία  και προτείνουμε  να ακούσετε στις 45 στροφές. Το διαμάντι του δίσκου όμως  βρίσκεται στην άλλη πλευρά το οποίο αποτελεί  ένα αρκετά  καλό techno  πειραματισμό ο οποίος  πέρα από την ισχυρότατη μπότα  που διαθέτει  θυμίζει σε πολλά σημεία  έντονα Imminent Starvation κάτι που βεβαίως δεν θα μπορούσε να έχει παρά ευεργετικές επιδράσεις στο κομμάτι (33 στροφές ).Ο δίσκος κλείνει  με ένα μικρό noise  πειραματισμό ο οποίος μάλλον βρίσκεται εκεί περισσότερο για να κλείσει την πλευρα.Τελικα θα αναφέραμε πως χωρίς αυτός ο δίσκος να προσφέρει κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο αποτελεί μια τίμια προσπάθεια.

.IMMINENT STARVATION-Nord (CD AntZen Act89).

                Η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά του Βέλγου κυρίου Oliver Moreau ως Imminent Starvation μετά το σαρωτικό  πρώτο CD στην ίδια  εταιρία  και τρεις βυνιλιακες απόπειρες (2 στην Hymen και ένα split με Synapscape στην AntZen) μόνο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με προσμονή για κάτι ουσιαστικά καλό μπορούσε να μας βρει.

                Και βεβαίως ένα από τα πιο ώριμα και με χαρακτηριστικό ήχο σχήματα των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε να μας απογοητεύσει. Τα γνωστά χαρακτηριστικά του πολυποίκιλου drumming  τα οποία ορθώνονται ως τοίχος  μπροστά σου και τα θεσπέσια ατμοσφαιρικά  περάσματα   είναι εκεί. Η παραγωγή είναι άκρως προσεγμένη και το εύρος της δουλείας μεγάλο αφού βρίσκεις από techno ύμνους (tentacle one ) μέχρι και ανελέητα break beats (parle) καθώς ακόμη και περισσότερο ambient  περάσματα .Υπάρχει επίσης μια μίξη του θαυμάσιου Lost highway που μπορεί να μην είναι και  η καλύτεροι του αλλά δεν παύει να αποτελεί  ένα από τα  δυναμικότερα  κομμάτια που έχουν ακουστεί στον  χώρο.

Τελικός το Nord χωρίς να καταφέρνει να ξεπεράσει το Human Dislocation (για λόγους περισσότερο προσωπικούς ) θα λέγαμε πως μπορεί εύκολα να σταθεί ως συνεχεία του. Οι Imminent Starvation εδραιώνονται λοιπών στην συνείδηση μας ως ένας από τους μεγαλύτερους συνεχιστές σε αυτό που γέννησαν οι ESPLENDOR GEOMETRIKO μια 20ετια σχεδόν πριν ,πηγαίνοντας το σίγουρα με τον επιβλητικά δικό τους τρόπο ,ακόμη πιο πέρα.

.EISENGRAU-Documenta (BOXSET 220N).

                Ένα box-set από την 220Ν παρακλάδι της HANDS το οποίο είναι limited 300 κόπιες και περιλαμβάνει ένα 12’’ και ένα 7’’ ,τα οποία έχουν ηχογραφηθεί μεταξύ 1997 και 1998 ,μας δίνουν οι βέλγοι EISENGRAU .Ο ήχος  είναι ιδιαίτερα σκληρός και θορυβώδης  τεκνοιδης αλλά με μια σαφή εμμονή  στις θορυβώδεις καταστάσεις . Αρκετά από τα 12 κομμάτια που περιέχονται στο 7’’ και 12’’ αντίστοιχα περιλαμβάνουν φωνητικές βαναυσότητες ενώ υπάρχουν και κάποια τα οποία επικεντρώνονται σε περισσότερο και καθαρά teknoise καταστάσεις (Angelic,Yearn).Ο ήχος βεβαίως αναλογικός ,είναι απόλυτα ξερός και ογκώδης και εκπλήσσει με την δύναμη και την παραγωγή του. Χαρακτηριστικο επίσης και το βάρος του βυνιλιου.

                Σίγουρα οι EISENGRAU αν και κάπως εκκεντρικοί αποτελούν από τις περισσότερο δυνατές καταστάσεις που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.

.V.I.P.-One (7’’  ,Possesive Blindfold Recordings pdr04).

                Ο κύριος RAUL RUCKA εκτός από τους NOISEX ασχολείται και με διάφορα αλλά projects (dkf,Thorax,Ultra instinct ,VIP). Ένα ,νεοσύστατο φυσικά ,που ως στόχο έχει  το freestyle noise σε συνεργασία με άλλους noise καλλιτέχνες αποτελεί και  το 7’’ VIP με περιoρισμενο αριθμο αντιτυπων  300.Σε αυτο το 7’’ εχουμε και την συνεργασια απο noiseguild. To ONE περιλαμβάνει δυο ενότητες, μια σε κάθε πλευρα, απο τελικωμενα μηχανήματα με beats, noise περάσματα και φωνητικές παραμορφώσεις πάντα με την σφραγίδα του freestyle.

                Σίγουρα αυτή η κυκλοφορία μας θυμίζει κάτι από το υπέροχο Andxession χωρίς όμως βέβαια να φθάνει τα πλαίσια πειραματισμού αυτού του πολυδύναμου σχήματος .

                   Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι αποτελεί μια καλή κυκλοφορία  για το περίεργο αυτό είδος noise  το οποίο όμως σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρων  να το ακούς live .

.P.A.L.-Play at 2.00am (12’’ Megahertz Records).

Μια πρόσφατη κυκλοφορία από PAL η οποία έχει σαφείς τάσεις προς τον break ήχο κάτι που βεβαίως δεν έχουμε συνηθίσει αν και υπήρχαν κάποιες τέτοιες τάσεις στο τελευταίο του  CD στην AntZen (act63).O PAL για μια ακόμη φορά  αλλάζει ύφος και ήχο χωρίς να λείπει το στοιχείο της δύναμης και της ποιότητας που διακρίνει έντονα  τις πάντα απόλυτα ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του.

Αποτελείται από  4  κομμάτια  με GOOD FRIDAY 99’ και STEREOWEB  να ξεχωρίζουν το πρώτο για το συνδυασμό  ambient περασμάτων και break ήχων και το δεύτερο για το χαρακτηριστικά δυνατό και γρήγορο breakbeat ήχο του. Η έκδοση αυτή είναι limited 1000 κόπιες και εκδίδεται από την MEGAHERTZ εταιρία του  γερμανοιταλικου διδύμου KLANGSTABIL.

.HYPNOSKULL-ffwd>burnout!(CD AntZen act94).

Πιο ώριμο από το προηγούμενο και με περισσότερο techno προεκτάσεις το CD αυτό αποτελεί την τελευταία επιχείρηση εξερεύνησης του rhythm-noise ήχου από τον κύριο Patrick Stevens( ex Sonar). Δεν  θα ήταν άδικο να το αναφέρουμε ως την καλύτερη προσπάθεια της πολυπράγμονος  AntZen τον τελευταίο καιρό. Ο ήχος είναι δυναμικοτατος και βομβαρδίζει εύκολα τις αισθήσεις ενώ και το ιδεολογικό υπόβαθρο στο οποίο υπάρχει σύντομη αναφορά στο εσοφιλο (θυμίζοντας κάτι από καταστασιακούς) συμπληρώνει έτσι μια υπέροχη έκδοση από κάθε άποψη .Αισθητή ακόμα και η παρουσία της Mieke Μ. που μαζι με τον Patrick Stevens αποτελούν  τους TUNNEL τους οποίους ξανά ακούσαμε πρόσφατα στο 12’’ της HYMEN. Από τα  κομμάτια δεν φαίνεται να  υστερεί κανένα ιδιαίτερα ενώ παρουσιάζονται από break εκλάμψεις (city beat) μέχρι ρυθμικές καταιγίδες (push>eject> return) ως  και πιο ολοκληρομενες απο αποψη ηχιτικων δεδομενων προσπαθειες οπως το  down again. Το όλο CD παραμένει ιδιαίτερα σκληρά ρυθμικό περιέχοντας συνολικά 16 κομμάτια.    

.MS GENTUR-First Chapter(CD Hands DO11).

                Ενα ακομη CD που κινείται στα  μονοπάτια του rhythm noise μας δίνουν οι MS GENTUR μέσα από μια γερμανική εταιρία  γνωστή για τις χαρισματικές  κυκλοφορίες της στο χορευτικό noise ήχο .

                Η παραγωγή είναι εκπληκτική  με τους ήχους να ξεχωρίζουν εντυπωσιακά εύκολα παραμενονταςιδιαιτερα θορυβώδεις  ενώ υπάρχουν και σημεία που το CD διατηρεί έντονα groove στοιχεία (nataraja).Θα λέγαμε ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία  μεταξύ CONVERTER  και MS GENTUR με τους τελευταιους να δινουν περισσοτερη εμφαση  στο ρυθμο και τους πρωτουςστον ογκο του ηχου.

                Το ολο εγχειρημα αποτελειται απο 11 κομματια ενω ιδιαιτερης μνειας χριζουν τα physis, final fantasy, desire, nataraja, feindsender.Όλο το album κινείται σε δυναμικοτατα πλαίσια και αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα διαμάντια του χώρου.

.JOHN HUDAK/DANIEL MENCHE-Husher(10’’ flenix flr01 limited 500).

                 Η πρώτη κυκλοφορία της Ιαπωνικής FLENIX του κύριου KOJI TANO (MSBR) μας παρουσιάζει μια συνεργασία δυο γνωστών στο χώρο  του noise το οποίο όμως προχωρά πέρα από απλά και μόνο θορυβώδεις καταστάσεις . Έτσι οι εν λόγω κύριοι μας χαρίζουν ένα 10’’ με ήχο ιδιαίτερα βαθύ με την γνωστή ποιότητα που χαρακτηρίζει και τις προσωπικές τους δουλείες επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν ,ιδιαίτερα ο κ.D Menche και αυτό είναι μια προσωπική άποψη ,κεφάλαία στο progressive noise .Δυστυχώς δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τις ακριβείς πήγες των ήχων.

 .TRANSCEND SIDEWAYS/K.MIZUTANI(CD Artware Products artw.019).

                Το CD αυτό προερχόμενο από τον Ιάπωνα κύριο K.MIZUTANI όπως σημειώνει και ο ίδιος αποτελεί μια έκφραση ενός τρόπου γέννησης στην καθαρή γη των TARIKI βουδιστών . Αποτελείται από 4 κομμάτια . Το πρώτο το οποίο υπερβαίνει τα 19 λεπτά αποτελεί ένα noise πειραματισμό ο οποίος προσομοιάζει  σε αυτούς τον  κύριο MASAMI AKITA (MERZBOW) μόνο που ο ήχος εδώ είναι περισσότερο εκλεπτυσμένος με έμφαση στις υψηλές συχνότητες δημιουργώντας μια σαφή περίεργη αίσθηση για το τι ακριβώς ακούς .Βεβαίως δεν είναι τυχαία τα special thanks στον D. MENCHE.Το δεύτερο κομμάτι φτάνει τα 11 λεπτά ,είναι περισσότερο ambient από το προηγούμενο ενώ ακούγονται διάφορες φωνές και ομιλίες οι οποίες μοιάζουν μερικές φορές να είναι ανάστροφες .Στο τρίτο κομμάτι  το οποίο πλησιάζει τα εντεκαμισι λεπτά ,ίσως το καλύτερο του CD ,έχουμε ένα digital πειραματισμό στον οποίο παρεμβάλλονται περίεργοι ήχοι ενώ δημιουργείτε ατμόσφαιρα παρόμοια με του πρώτου κομματιού. Το τέταρτο κομμάτι θυμίζει περισσότερο noise jazz πειραματισμούς και φτάνει την διάρκεια των 9:52

.R&D2--DISINFORMATION (CD Ash9.2).

                Το CD αυτό από τον κύριο  JOE BANKS αρχίζει εκεί που τελείωσε το προηγούμενο R&D με το κομμάτι 9.Το προηγούμενο CD τελείωσε με το κομμάτι 8.Το CD περιέχει 8 νέα κομμάτια τα οποία έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά από πηγές ,οι οποίες είναι μοναδικές για κάθε κομμάτι ξεχωριστά και προέρχονται όλα από ραδιοσυχνότητες. Το CD αυτό αρχίζει και τελειώνει με VLF αρμονικές των 50hzELF συχνότητας εκπεμπόμενης από συνεχές ρεύμα. Επίσης στο εσοφιλο περιέχονται κάποιες πληροφορίες για το τι ακριβώς ακουμε σε κάθε κομμάτι .Η δουλειά του Banks είναι βεβαίως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αποτελεί σίγουρα έναν καλό οδηγό για κάποιον ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με το ραδιοσυχνοτικο noise ήχο και θα ήθελε να λάβει κάποιες ηχητικές πληροφορίες τις οποίες και προσφέρει απλόχερα η πραγματικά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δουλειά του.

.SONAR-Cosmic Rays (12’’ hymen 013).

Η τελευταία απόπειρα των Sonar  με διαφορετική κατά το ήμισυ σύνθεση μια και στη θέση του Patrick Stevens (ο οποίος κυκλοφόρησε CD ως SONAREACT) εχουμε πλεων τον κυριο Eric van Wonterghem ιδιοκτήτη του γνωστού prodam στο Βέλγιο. Βεβαίως ο πολύς κύριος Dirk Ivens παραμένει στην σύνθεση. Ο ήχος έχει πλέον κάτι από MONOLITH δηλαδή τη λεπτότητα του ήχου στα noise περάσματα και την πολύ καλή παραγωγή χωρίς να έχει χάσει ιδιαίτερα από την δύναμη των SONAR που συναντούμε σε παλαιότερες κυκλοφορίες τους.

                Επίσης η όλη προσπάθεια δείχνει πιο γρήγορη μια και αυτό το 12’’ σύμφωνα ακόμα και με απαίτηση των ίδιων των εμπνευστών του ακούγεται στις 45 στροφές. Ο δίσκος περιλαμβάνει 4 κομμάτια από τα οποία highlight δείχνει να είναι το ομώνυμο. Έτσι λοιπόν άκουμε σίγουρα κάτι το διαφορετικό από τους πασίγνωστους πλέον  SONAR  χωρις ομως να εχει απαλαγει ο ηχος τους απο τους πρωιμους  E.G. μια και οι αναφορές στους πατέρες του είδους συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί.

.MERZBOW-New Takamagahara (CD OHM-JASSASIN REC. JAZZ013).

                Ο Ιάπωνας κύριος Masami Akita κατά κόσμων γνωστός και ως MERZBOW με τις πάμπολλες κυκλοφορίες του καθώς και την δυναμική που τον διακρίνει έχει καταστεί ως ο άνθρωπος  που έχει κάνει γνωστό τον οπό  noise στο παγκόσμιο στερέωμα. Και σε αυτή την κυκλοφορία η γνωστή συνταγή είναι υπαρκτή με τα EMS ,τα μεταλλικά όργανα κατασκευασμένα από τον ίδιο ,να συμβάλλουν σε μια ισχυρότατη και λίγο πιο υποχθόνια από τη συνηθισμένη ισχυρή δόση υψηλής ανάδρασης ψηφιακού θορύβου. Ο όλος  πειραματισμός ,με σαφείς  jazz προεκτάσεις μια και (προσωπική άποψη) το jazz ηλεκτρονικού χαρακτήρα βρίσκει εφαρμογή στην ευρύτατη έννοια του noise  ,αποτελείται από 3 κομμάτια συνολικής διάρκειας 53:20 .

                 Σίγουρα αυτού του είδους οι noise πειραματισμοί να μην θεωρούνται οι πλέων προοδευτικοί μιας και το είδος αυτό έχει εξαντληθεί από τις πάμπολλες κυκλοφορίες εδώ και αρκετά χρόνια αλλά αυτό τίποτα δεν στερεί από  τις επιπτώσεις ενός ακόμη εξαιρετικού πειραματισμού από τον κύριο M. Akita.

.MSBR/DIE LEBENSMITTELVERGIFTUNG(LP FLENIX/DUEBEL FLR02/WH0L4).

                Σε αυτό το LP παρουσιάζεται μια συνεργασία μεταξύ των Ιαπώνων MSBR(KOJI TANO) και DIE LEBENSMITTELVERGIFTUNG (NOBURU TSUZUKU). Οι πρώτοι βεβαίως γνωστοί για τις noise εξερευνισεις τους καθώς και για τις πολλές και περίεργα πακεταρισμένες εκδόσεις τους. Το όλο εγχείρημα έγκειται στο να μινάρει ο ένας τους ήχους του αλλού. Έτσι στη μια πλευρά έχουμε ένα noise πειραματισμό ενώ στην άλλη το noise μιξαρεται με breakbeat (δυο κομμάτια) κάτι που σαφώς παρουσιάζει μέγιστο ενδιαφέρων μια και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικής ποιότητας όσο και δύναμης.

.GOEM-DERTIG cm (LP MEGO 019).

                Το Ολλανδικό τρίο  Frans de Waard, Roel Meelkor  και Peter Dumelink ως GOEM ηχογραφεί αυτό το LP υπεύθυνη για κάποια διαμάντια  MEGO των αυστριακών  P.Rehberg  και Bauer..Αποτελείται από 4 κομμάτια στα οποία κύριο ζητούμενο είναι ο ήχος  με κάποιες σίγουρα ηλεκτροακουστικες τάσεις καθώς βέβαια τα κομμάτια παραμένουν προοδευτικά τεκνοιδη . Ξεχωρίζουν  τα dertig cm twee και  vier για τα μινιμαλλιστικα τεκνοιδη και χαώδη ήχο  τους. Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική κυκλοφορία από κάθε άποψη όπου τα dance και noise στοιχεία ενυπάρχουν σε μια έντονα πειραματική όσο και  εξελικτικά λαμπρή προσπάθεια .

.BLACK LUNG- The great Architect.

                Το alter ego των Snog ονόματι  Black lung είναι εδώ με την τελευταία δουλεία του. Με  μια περισσότερο  ambient και λιγότερο noise εισαγωγή (Darwinian Mind Web)  οι Black Lung  φανερώνουν απλούς τρόπους τόνωσης της αδρεναλίνης. Στο άκουσμα των  Gismo prediction ,downtime disco dementia  και surreal opinion simulator  αρχίζεις  και τερματίζεις  ενισχυτή ,τα ηχεία μπουκώνουν  και εύχεσαι να είχες εκείνο τον τελικό ενισχυτή και τα ηχεία με τον τριψήφιο αριθμό WATT που είδες στην Ακαδημίας. Με φοβερές straight beat καταβολές με άλλοτε πιο noise και άλλοτε πιο  ambient background με ήχους ,μελωδίες ,συχνότητες που αξίζουν πολλά db. Οι  black lung μας παραθέτουν ένα πολύ όμορφο σύνολο (από το  artwork ,τα ονόματα των κομματιών μέχρι και το λίγο περίεργο κειμενάκι στο εσωτερικό) που περιμένει να ανακαλυφθεί η να αποκωδικοποιηθεί.

.KLANGSTABIL-Straftat gegen das leben.

                 Κυκλοφορία του 1996 αποτελεί το παρόν CD του δίδυμου Maurizio Blanco/Boris May. Οι Klangstabil λοιπόν χρησιμοποιώντας παλιά Roland  και groove boxes μαζί με ανορθόδοξες πήγες ήχου που μπορεί να είναι ίσως και παλιά  computer των 80’ .Κατασκευάζουν  το κάθε κομμάτι με τέτοιο τρόπο ώστε αρχικά να δείχνει μονότονο αλλά καθώς κυλάει ο ήχος δυναμώνει ,οι συχνότητες γεμίζουν  φτάνοντας στο αποκορύφωμα τους  στο electroshock το οποίο αποτελεί  άψογο δείγμα breakbeat κομματιού. Γενικα όλος ο δίσκος τείνει προς το breakbeat χωρίς να λυπούν τα noise στοιχεία στον υπερθετικό βαθμό .

 

ALL BY  LUTHER BLISSETT